RLD LOGOSNOW-DAPPLED POWDER...ROOM

Board Member




Designing for How You Imagine Your Home Will Feel

Before
~ The powder room was cramped and right off the kitchen
~ Storage was inadequate, as it only had a pedestal sink.
~ No natural light entered the room, giving an occupant the feeling of being in a closet.
Wish List
~ More privacy.
~ Storage.
~ Natural light would be nice.
 

Solution & Gains
~ Landon rearranged the floor plan, making significant changes without adding square footage.
~ The existing dining room was relocated and the entry shifted into its former space.
~ The stairs were changed from a "straight shot" to a U-shape. This created a landing from which mountain views can be enjoyed.
~ The powder room was relocated to a space between the former dining room and living room, doubling in size.
~ A small hall was gained, leading into the powder room, increasing privacy immeasurably. 
~ Now on the outside wall, a window could be added.
~ Angled cabinetry echoes the shapes of the mountain outside.
~ The upper unit was built with niches running up the side. Rolled, white towels reference patches of snow that often dapple the cliff faces.



Back to the
"Thumbnail Tour"

Link to the "Reading Tour" index  & articles, such as: "Is the Work Triangle Dead?"

On to read about Landon's 
"Designed by L.I.F.E." Process

Back to the "Home Page"