RLD LOGOWINDOWS ABOVE!

Board Member




Designing for How You Imagine Your Home Will Feel

Before
~ The plan for this new contemporary home on Holmes Point was uninspiring.
~ Windows looked out, but not up to the treetops, and they cut up the wall into sections with no sense of connection.
~ Cabinets dominated the wall.

~ The kitchen was quite visible from the surrounding room and upstairs.
~ A staircase ascended in one straight line of 17 risers...
Wish List
~ "What can we do to give this some personality and work with the site."
~ How should we handle the supporting post?

Solution & Gains
~ Horizontal windows above the cabinets connect the kitchen to the treetops!
~ Note how the horizontal lines are continued in the wall cabinets and the accent tiles in the backsplash.
~ Landon recommended rebuilding the stairs to create a landing. Plus, the angularity adds interest.

~ Next, he created two pillar-like elements to frame the kitchen from the other rooms, thereby handling the supporting post.
~ A scullery (a working pantry) made room for a freezer and the double ovens. When entertaining, all the mess  hides in here!
~  The raised cabinet at the end of the island subtly separates the kitchen from the surrounding spaces; it also provides a comfortable counter around which guests can gather and chat, drinking wine. Note the wine refrigeraton at the far end of the island.



Back to the
"Thumbnail Tour"

Link to the "Reading Tour" index  & articles, such as: "Is the Work Triangle Dead?"

On to read about Landon's 
"Designed by L.I.F.E." Process

Back to the "Home Page"